Loppiaisen pinnaralli

1. Kisa-alue on KHLY:n kuusi kuntaa (Hattula, Hausjärvi, Hämeenlinna, Janakkala, Loppi ja Riihimäki) ja kisa-aika klo 00.00-17.00.

2. Kilpailun voittaa eniten lintulajeja havainnut joukkue. Tasatilanteessa paremmuuden ratkaisee havaittujen ässien (laji, jota mikään muu joukkue ei ole havainnut) määrä.

3. Jotta laji hyväksytään joukkueelle pinnaksi, on yli puolen joukkueen jäsenistä saatava yhtäaikainen näkö- tai kuulohavainto lajista.

4. Joukkueen koko on vapaa (kuitenkin vähintään kaksi henkilöä). Käytännössä yleensä yhteen autoon mahtuva henkilömäärä (2-5).

5. Lajilleen määrittämättä jäänyt, mutta tiettyyn lajipariin tai lajiryhmään rajattu havainto voidaan hyväksyä pinnaksi, mikäli joukkueella ei ole lajina muita ko. lajiryhmän lajeja. (esim. käpylintulaji lasketaan, jos määritettyjä käpylintuja ei ole havaittu).

6. Rallin aikana tulee noudattaa normaalia lintuja, luontoa ja ihmisiä kunnioittavaa retkeilytapaa ja rallin vuoksi poikkeavan häiriön aiheuttaminen on kielletty. Atrapit ja valolaitteet ovat kiellettyjä, mutta viheltäminen ym. sallittua.

7. Purkutilaisuus, jossa tulokset selviävät, Aulangon hotellilla klo 17.30.

8. Tulosten ilmoittaminen: jokainen joukkue lähettää vähintään yhden osallistujan purkutilaisuuteen tai muuten toimittaa joukkueen lajilistan purkutilaisuuspaikalle klo 17.30 mennessä.

9. Joukkueita pyydetään ilmoittautumaan ralliin sähköpostitse (juhani.kairamo@birdlife.fi). 

LUE TÄSTÄ AIEMMAT TULOKSET

Kanta-Hämeen Lintutieteellinen yhdistys ry - Birdlife Kanta-Häme

 khly@birdlife.fi     www.khly.fi