Hannu Hellstén otti jälleen kerran ylivoimaisen voiton BirdLife Kanta-Hämeen ekopinnakisassa 201 lajilla. Toisen sijan 148 lajilla napannut Kimmo Myllymäki oli niin ikään viime vuonnakin toinen. Kolmannen sijan otti ekopinnakisan ensikertalainen Jani-Petteri Salonen 138 lajilla.

Kiitokset Mervi Vainiolle, joka on vuosien ajan kerännyt ja pitänyt ajantasalla ekopinnarallin pistetaulukkoa. Tänä vuonna kuukausittainen lajimäärätilanne ilmoitetaan Jussi Kairamolle (juhani.kairamo(ät)birdlife.fi). Katso säännöt.

TERVETULOA OSALLISTUMAAN! TÄRKEINTÄ EI OLE SIJOITUS VAAN EKOLOGINEN TAPA HAVAITA LINTULAJEJA.

Alla lista kaikkien osallistujien tuloksista vuonna 2017. 

1. Hellstén Hannu            201 lajia
2. Myllymäki Kimmo        148
3. Salonen Jani-Petteri     138
4. Viitanen Kalervo          137
5. Niskanen Tero             118
6. Kieho Erkki                   88
6. Salonen Jari                  88
7. Ylätalo Jukka                 38

sunnuntai, 07 tammikuu 2018 16:16

LOPPIAISRALLIN VOITTO IRTOSI 44 LAJILLA

Loppiaisena lauantaina 6.1. kisattiin BirdLife Kanta-Hämeen ensimmäinen Loppiaisralli. Perinteisesti vuoden ensimmäinen linturalli on järjestettu heti uuden vuoden päivänä. Tänä vuonna kuitenkin päätettiin siirtää ralli loppiaispäivälle, joka ehkä olisi helpompi päivä jäsenille osallistua kisaan. Ralliin osallistui neljä joukkuetta.

Rallin voitti joukkue Markku Hyvärinen, Reijo Onnela ja Jussi Kairamo 44 lajilla. Toiseksi kisassa sijoittui joukkue Jari Salonen, Jani-Petteri Salonen ja Erkki Kieho (35 lajia), kolmanneksi joukkue Christer Casagrande, István Kecskeméti ja Jaakko Hynninen (34 lajia) ja neljänneksi joukkue Jyrki Tolvanen ja Timo Toivonen (24 lajia). Kaikkiaan rallissa havaittiin 55 lintulajia. Vaikka leuto talvi olisi antanut hyvät edellytykset vielä paremmillekin tuloksille vaikeutti rallipäivän haasteinen keli lintujen havainnointia. Aamun sumu, pitkin päivää jatkuneet sateet ja iltapäivän hyvinkin sakeat lumikuurot haittasivat lintujen näkemistä ja kuulemista.

Rallin mielenkiintoisimpia lajeja olivat kenties kaksi eri lapinpöllöä (Janakkala ja Loppi), peukaloinen (Hml), punarinta (Hml) ja Huuhkaja (Hml).

Vuosi 2018 alkaa BirdLife Kanta-Hämeen toiminnassa Loppiaisen pinnarallilla lauantaina 6.1. (Rallin säännöt). Tervetuloa mukaan!
Vaikka rallin virallinen aloitusaika on klo 00.00 voi rallin toki aloittaa hieman rennommallakin aikataululla. Esim. auringonnousun jälkeen. Tärkeintä osallistumisen kannalta on viettää mukava linturetkipäivä ulkona ja olla ajoissa rallin purkutilaisuudessa Aulangon hotellilla eli viimeistään klo 17.30, jolloin purkutilaisuus alkaa.

Lisätietoa rallista: Jussi kairamo (050-3363747 tai juhani.kairamo(ät)birdlife.fi).

KEVÄÄN TAPAHTUMAKALENTERI

Yhdistyksen kevään 2018 tapahtumat löytyvät nyt tapahtumakalenterista ja tulostettava versio löytyy kotisivujen valikosta "Ajankohtaista".

perjantai, 15 joulukuu 2017 11:10

SÄÄKSI 100 VUOTTA KUVANÄYTTELY

TERVETULOA SÄÄKSI 100 VUOTTA KUVANÄYTTELYN AVAJAISIIN TIISTAINA 19.12. KLO 18

Ensi tiistaina pidetään Hämeenlinnan kirjastossa "SÄÄKSI 100 VUOTTA" kuvanäyttelyn avajaiset. Kaikki yhdistysläiset ovat tervetulleita avajaisiin (kts. kutsu liitteenä).

HUOM! Tiedoksi, että varsinaiset avajaispuheenvuorot pidetään kirjaston musiikkisalissa, johon mahtuu n. 60 henkeä. Eli, jos osallistujamäärä ylittää tämän eivät kaikki mahdu sisään saliin. Itse näyttelyyn voivat tietysti kaikki tulijat määrästä riippumatta tutustua.

Näyttely kirjaston yläkerrassa kertoo paitsi sääksestä niin myös sen suojelusta ja tutkimuksesta. Mukana myös osio miten sääksi on innoittanut taiteentekijöitä.

Sääksinäyttelyä tukee myös kirjaston alakerrassa oleva BirdLife Kanta-Hämeen/KHLY:n toimintaa esittelevä julistenäyttely. Kirjasto on myös luvannut liittää näyttelyyn kokoelmansa lintuaiheisista kirjoistaan.

KHLY:n hallitus on päättänyt, että yhdistys ottaa tiedottamisessaan ja muussa julkisessa toiminnassaan käyttöön nimen BirdLife Kanta-Häme. Päätöksen taustalla on hyödyntää BirdLife brändin tuomaa lisäarvoa yhdistyksen toiminnassa. Yhdistyksen virallinen nimi säilyy Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ry:nä. BirdLife -nimen käytöstä on hyötyä myös BirdLife Suomelle, koska BirdLife brändin käyttö paikallisella tasolla vahvistaa sitä myös valtakunnan tasolla. Päätöksen seurauksena päästään eroon myös ainaisesta ongelmasta, miten mediassa esiinnyttäessä, paikallisjärjestön yhteys kattojärjestöön saadaan luontevasti ja luotettavasti esille. BirdLife-nimen käytöstä on sovittu yhdessä BirdLife Suomen kanssa.

 

Sivu 1 / 10