Loppiaisen pinnarallin säännöt

BIRDLIFE KANTA-HÄMEEN LOPPIAISEN PINNARALLIN SÄÄNNÖT 2018

Rallin purkutilaisuus järjestetään Aulangon hotellilla klo 17.30 alkaen.

  1. Kisa-aika on 6.1. klo 00.00-17.00.
  2. Kisa-alue on KHLY:n kuusi kuntaa (Hattula, Hausjärvi, Hämeenlinna, Janakkala, Loppi ja Riihimäki).
  3. Kilpailun voittaa eniten lintulajeja havainnut joukkue. Tasatilanteessa paremmuuden ratkaisee havaittujen ässien (laji, jota mikään muu joukkue ei ole havainnut) määrä.
  4. Jotta laji hyväksytään joukkueelle pinnaksi, on yli puolen joukkueen jäsenistä saatava yhtäaikainen näkö- tai kuulohavainto lajista.
  5. Joukkueen koko on vapaa (kuitenkin vähintään kaksi henkilöä). Käytännössä yleensä yhteen autoon mahtuva henkilömäärä (2-5).
  6. Lajilleen määrittämättä jäänyt, mutta tiettyyn lajipariin tai lajiryhmään rajattu havainto voidaan hyväksyä pinnaksi, mikäli joukkueella ei ole lajina muita ko. lajiryhmän lajeja. (esim. käpylintulaji lasketaan, jos määritettyjä käpylintuja ei ole havaittu).
  7. Rallin aikana tulee noudattaa normaalia lintuja, luontoa ja ihmisiä kunnioittavaa retkeilytapaa ja rallin vuoksi poikkeavan häiriön aiheuttaminen on kielletty. Atrapit ja valolaitteet ovat kiellettyjä, mutta viheltäminen ym. sallittua.
  8. Purkutilaisuus, jossa tulokset selviävät, Tiedotetaan ennen rallia.
  9. Tulosten ilmoittaminen: jokainen joukkue lähettää vähintään yhden osallistujan purkutilaisuuteen tai muuten toimittaa joukkueen lajilistan purkutilaisuuspaikalle klo 17.30 mennessä. 
  10. Joukkueita pyydetään ilmoittautumaan ralliin sähköpostitse (juhani.kairamo(ät)birdlife.fi). Ralliin voi osallistua vaikka ilmoittautuminen unohtuisikin. Ilmoittautumisen tavoitteena on varmistaa sopiva tila purkutilaisuutta varten.