Tapahtumakalenteri

Vuosinäkymä Kuukausinäkymä Viikkonäkymä Tänään Etsi Siirry kuukauteen

Loppiaisen pinnaralli 2018

lauantai 06 tammikuu 2018, 00:00 - 15:00

Vuosi aloitetaan nyt vasta Loppiaisena eli perinteinen "ekaekaa”-ralli on siirretty Loppiaisralliksi. Rallin/kilpailun tavoitteena on siis havaita toimialueemme sisällä mahdollisimman monta lintulajia vuoden ensimmäisten 17 tunnin aikana, eli klo 00.00-17.00. Rallin purkutilaisuus järjestetään Aulangon hotellilla klo 17:30.

 

KHLY:N LOPPIAISEN PINNARALLIN SÄÄNNÖT

  1. Kisa-aika on 6.1. klo 00.00-17.00.
  2. Kisa-alue on KHLY:n kuusi kuntaa (Hattula, Hausjärvi, Hämeenlinna, Janakkala, Loppi ja Riihimäki).
  3. Kilpailun voittaa eniten lintulajeja havainnut joukkue. Tasatilanteessa paremmuuden ratkaisee havaittujen ässien (laji, jota mikään muu joukkue ei ole havainnut) määrä.
  4. Jotta laji hyväksytään joukkueelle pinnaksi, on yli puolen joukkueen jäsenistä saatava yhtäaikainen näkö- tai kuulohavainto lajista.
  5. Joukkueen koko on vapaa (kuitenkin vähintään kaksi henkilöä). Käytännössä yleensä yhteen autoon mahtuva henkilömäärä (2-5).
  6. Lajilleen määrittämättä jäänyt, mutta tiettyyn lajipariin tai lajiryhmään rajattu havainto voidaan hyväksyä pinnaksi, mikäli joukkueella ei ole lajina muita ko. lajiryhmän lajeja. (esim. käpylintulaji lasketaan, jos määritettyjä käpylintuja ei ole havaittu).
  7. Rallin aikana tulee noudattaa normaalia lintuja, luontoa ja ihmisiä kunnioittavaa retkeilytapaa ja rallin vuoksi poikkeavan häiriön aiheuttaminen on kielletty. Atrapit ja valolaitteet ovat kiellettyjä, mutta viheltäminen ym. sallittua.
  8. Purkutilaisuus, jossa tulokset selviävät, Järjestetään Aulangon hotellilla (Aulangontie 93, Hml) klo 17.30 alkaen.
  9. Tulosten ilmoittaminen: jokainen joukkue lähettää vähintään yhden osallistujan purkutilaisuuteen tai muuten toimittaa joukkueen lajilistan purkutilaisuuspaikalle klo 17.30 mennessä.
  10. Joukkueita pyydetään ilmoittautumaan ralliin sähköpostitse (juhani.kairamo(ät)birdlife.fi). Ralliin voi osallistua vaikka ilmoittautuminen unohtuisikin. Ilmoittautumisen tavoitteena on varmistaa sopiva tila purkutilaisuutta varten.

 

 

 

 

Takaisin